Прокуратурата в Германия разследва чешки милионер, карал с 417 км/ч (+ВИДЕО)

Той е обвинен в провеждането на забранено състезание с моторно превозно средство

09.02.2022 | 07:39 Редактор: Жаклина Иванова

Прокуратурата в Германия разследва чешки милионер, шофирал с 417 км/ч. на магистрала в страната. Мъжът дори сам се похвалил с клип, който показва скоростта на неговия автомобил "Bugatti", на стойност 10 млн. евро. 

58-годишният Радим Пасер сам се похвалил с екстремното си шофиране с клип. На него той показва скоростта, развила неговото "Bugatti Chiron" - сочената за най-мощната и най-бърза от луксозния клас коли. Случаят е от юли 2021 година, през уикенд, по магистрала, свързваща района Рур с Берлин. 

А в описанието, качено към видеото, Пасер пише, че участъкът от магистралата А2 е с 3 ленти с добра видимост, а безопасността е приоритет. Самият Пасер е заобиколен от екип от професионалисти, подготвили колата за теста на скоростта, става ясно от друго професионално заснето видео. Става ясно и че той е любител на скъпите коли. 

Прокуратурата обаче не гледа на тестването на скъпата кола благосклонно и го обвинява в провеждането на незаконно автомобилно състезание на магистрала. Обвинението посочва, че мъжът е шофирал "с несъобразена скорост, без да се съобразява с правилата за движение и по безразсъден начин". 

Две години затвор или сериозна глоба грозят милионера, ако бъде признат за виновен. По близо две трети от германските магистрали няма ограничения на скоростта. 

"Докато Германия няма ограничение на скоростта, превозните средства винаги трябва да са "под контрол" и водачите да са внимателни", заяви министърът на транспорта в Германия - Фолкер Висинг

Компанията на Пасер разработва многофункционални къщи в Прага. Според официални данни състоянието му е 246 млн. евро.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК